Mořský vlk v solné krustě

Suroviny na 5 porcí:

1,5 kg čerstvého mořského vlka

2 kg mořské soli

2 bílky hrst čerstvých bylinek na rybu

400 g čerstvého špenátu

1 cibule

100 ml smetany

citrón

Postup:

Vykuchanou rybu opláchneme a dobře osušíme. Osolíme zevnitř, přidáme bylinky a zakapeme citrónem. Bílky smícháme s kilem mořské soli a vytvoříme těstíčko, kterým celou rybu obalíme. Na plech vysypeme další kilo soli a na něj položíme rybu obalenou do těstíčka. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C asi na 25 minut.   Po upečení necháme rybu zchladnout, sloupneme horní část krusty a rybu vyjmeme. Stáhneme kůži a servírujeme šťavnaté masíčko. Jako přílohu podáváme bílé pečivo a špenát. Na špenát si osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme oprané listy špenátu a 10 minut dusíme. Opeříme, osolíme a přidáme trochu smetany.

reklama
reklama

Komentáře