Moskevský boršč

Suroviny na 4 porce:

300 g hovězího masa

200 g červené řepy

200 g hlávkového zelí

250 g oloupaných brambor

1 mrkev

1 petržel nebo kousek celeru

1 cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce sádla

50 g slaniny

3 lžíce rajčatového protlaku

1 lžíce světlé jíšky

4 lžíce kysané smetany

1 lžíce cukru

1 lžíce octa sůl

1 bobkový list

3–4 celé pepře

kopr či zelená petrželka

Postup:

Maso vložíme do studené vody a vaříme do změknutí. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky, dáme na polovinu dávky sádla, podlijeme troškou vývaru, přidáme rajčatový protlak, ocet a dusíme. Nakrájíme mrkev na nudličky, cibuli na plátky a zpěníme na zbytku másla. Přidáme na nudličky nakrájené zelí a brambory spolu s vývarem, bobkovým listem, pepřem, solí, cukrem a vaříme s jíškou asi 20 minut. Dáváme pozor, aby se brambory nerozvařily. Před dokončením přidáme na kousky nakrájené maso, dušenou řepu a na kostičky nakrájenou slaninu, osmaženou na pánvičce s utřeným česnekem. Kysanou smetanu a sekaným koprem nebo petrželku zdobíme až na talíři.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden