Můj kousek štěstí

Moudrý, spořádaný a velice slušný člověk, který propadl divadlu na celý svůj život

Můj kousek štěstí

Herec, filozof a spisovatel František Kovařík (†98) málem kvůli své divadelní vášni přišel o ruku. Se strýcem pět let pobýval ve Spojených státech, kde si vyzkoušel devatero řemesel, ale přesto nejvíce pro něho bylo divadlo, které hrál v okolí místa, kde se strýcem působili.

Nezapomenutelný František Kovařík (†98) byl považován za moudrého člověka, který měl osobitý smysl pro humor. Říkávalo se, že je živým svědomím našeho filmu. Bohužel nikdy nedostal příležitost na divadle ani ve filmu, aby vytvořil titulní roli, ale přesto dokázal na sebe strhnout pozornost díky svým dobráckým postavám a postavičkám, které v sobě měly něco, co jiní herci nedokázali ze sebe dostat.

Až do posledních svých dnů byl optimista s neskonalým temperamentem. Jeho projev byl vždy lidský a hřejivý, stále měl dobrou náladu, i když si v pozdním stáří často stěžoval na to, že nemá kamarády mezi vrstevníky, protože už všichni zemřeli. Cítil se až příliš

Zbývá vám 81% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden