Mozzarela s kávovým přelivem

Víte, že kávu lze přidávat i do slaných masových pokrmů? A chutná báječně...

Suroviny na 4 porce:

4 koule mozzarely

4 půlky nakládaných broskví

1 hlávka salátu nebo lociky

25 g oříškové směsi (kešu, buráky, kousky vlašských ořechů)

25 g mleté kávy

0,05 l olivového oleje

0,1 l balzamikového octa

30 g krystalového cukru

špetka soli

Postup:

1. Kávu nasypeme na pánev, nasucho ohřejeme a zalijeme olivovým olejem. Necháme vyluhovat. Větší část cukru a octa spolu svaříme do zhoustnutí. Olej s kávou po vychladnutí přecedíme přes sítko a smícháme se zredukovaným octem s cukrem na přeliv. Ve velké teflonové pánvi na mírném plameni rozpustíme zbytek cukr a přidáme broskve nakrájené na plátky. Zakápneme balzamikem, zvýšíme plamen a plátky broskví karamelizujeme z obou stran.

2. Do větší misky natrháme vypraný salát a mozzarelu na kousky, přidáme plátky broskví, přisypeme směs oříšků a mírně osolíme. Přelijeme kávovým přelivem a necháme odležet v chladu přibližně 2 hodiny (aby salát neoschnul). Občas promícháme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden