Mrkvové karbanátky

Jsou skvělou alternativou masa. Pokud by vám přece jen chybělo, můžete je vylepšit přidáním kousků opečené slaniny.

Ingredience: na 4 porce

● 500 g vařené mrkve
● 500 g brambor vařených ve slupce
● 1 lžíce nasekané petrželky
● 4 jarní cibulky
● 1 vejce
● sůl, pepř
● 3 lžíce strouhanky
● ½ lžičky drceného kmínu
● strouhanka na obalování
● olej na smažení

Postup:

Brambory oloupejte a pak je rozmačkejte vidličkou. Stejně postupujte i s mrkví. Obě suroviny dejte do mísy a přidejte najemno nakrájené jarní cibulky. Přidejte vejce, strouhanku, petrželku, kmín, sůl a pepř.

Vše důkladně propracujte a ze směsi pak vytvarujte placičky. Obalte je ve strouhance. Pak je smažte na oleji z obou stran dozlatova. Hotové placičky podávejte s bramborovou kaší.

Příprava: 60 min
Cena za porci: 30 Kč

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama