Moje sladké tajemství

Mrkvové pyré s filety v oleji, restovanou cibulí a semínky

Do škály prémiových produktů Rio Mare se letos přidává pečlivě vybraný filet z tuňáka ve skleněném obalu. Letošní novinka se stává vhodnou volbou k rychlému obědu či večeři pro každého, a to především pro svou kompaktní porci kvalitní ryby. Skvěle urychlí také přípravu mrkvového pyré s filety.

Ingredience na 4 porce:
3 balení filetů z tuňáka Rio Mare v olivovém oleji 130g
400 g mrkve
1 střední brambor
1 střední červená cibule
40 g extra panenského olivového oleje
100 ml mléka
200 ml vody
2 bobkové listy
2 dezertní lžíce rozmixovaných semínek
sůl
pepř
10 g nebo 2 lžičky cukru

Postup:
Mrkev a brambory oloupejte, nakrájejte na poměrně malé kousky, dejte do hrnce s mlékem a vodou, dochuťte solí a přiveďte k varu. Vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 15 minut. Poté sundejte víko, zvyšte teplotu, nechte tekutinu se trochu vypařit, pokud je stále příliš tekutá. Poté vše důkladně rozšlehejte, abyste získali pyré.

Cibuli oloupejte, nakrájejte na malé měsíčky a orestujte na pánvi s olejem, bobkovým listem, cukrem, dvěma lžícemi vody a trochou soli a pepře. Vařte asi 5 minut, aby cibule změkla.

Na talíře naaranžujte mrkvovo-bramborové pyré, na to naaranžujte filety, přidejte cibulku a šťávu z ní a doplňte semínky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden