Mrkvovo-ananasová „oranžáda“

Mrkev je zdravá nejen pro zrak. Pokud nemáte rádi její chuť, vylepšete si ji. 

Potřebujete:

4 mrkve, ¼ ananasu, 1 mango, 1 pomeranč, 1 lžičku medu, vodu na zalití, kousek zázvoru

Postup:


  1. Mrkve očistěte, nakrájejte na kolečka a vložte do mixéru. Kromě betakarotenu, který chrání pokožku před sluncem, obsahuje i vitaminy řady B, C, D, E, K, hořčík, selen, jód, draslík, fosfor, měď, vápník, železo a vlákninu a posiluje imunitní systém.

  2. Ananas, pomeranč a mango oloupejte, nakrájejte je na kostičky a přidejte k mrkvi. Ananas obsahuje enzymy napomáhající hubnutí, pomeranč vitamin C pro posílení imunity a mango působí proti stárnutí, nespavosti i nervozitě. Můžete přidat kousek zázvoru.

  3. Přidejte lžičku medu, dolijte vodou, rozmixujte a podávejte.Tip: Delší proužek mrkve můžete dát do sklenice jako míchátko a přikusovat. .

reklama
reklama

Komentáře