Mrkvový krém

Do polévky můžete nakombinovat kromě mrkve také kousek batátu nebo dýně. Můžete experimentovat i s kořením. Zkuste mletý koriandr nebo pro pikantnější chuť tandoori masalu.

Ingredience: 4 porce

1 cibule
1 kg mrkve
1 stroužek česneku
2 lžíce přepuštěného másla
½ lžíce mletého kari
1 lžička římského kmínu
špetka mleté skořice
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
1 l zeleninového vývaru
150 ml kokosového mléka

Postup:

Mrkev očistěte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Na přepuštěném másle opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek. Přimíchejte koření a nechte řádně rozvonět. Přidejte mrkev, promíchejte a zalejte vývarem.

Vařte vše přibližně půl hodinky a pak polévku rozmixujte na hladký krém. Vmíchejte do ní kokosové mléko. Prohřejte, podle chuti osolte, opepřete a podávejte se snítkou koriandru.

Doba přípravy: 50 min
Cena za porci: 38 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden