Mrkvový krém

Tahle sametově jemná polévka vás dostane. Pokud vám není po chuti kokosové mléko, můžete polévku zjemnit smetanou. Pro pikantní chuť přidejte špetku mletého chilli. Pro sytější variantu dejte do polévky nakonec kousky opečeného kuřecího masa.

Ingredience: 4 porce

● 800 g mrkve
● 1 šalotka
● 1 lžíce másla
● 1 lžička mleté skořice
● 1 lžička mleté kurkumy
● sůl, pepř
● 150 ml kokosového mléka
● krutonky na zdobení
● 1 l zeleninového vývaru

Postup:

Mrkev očistěte a nakrájejte na kousky. Šalotku nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit máslo a opečte šalotku. Přidejte skořici, kurkumu, zamíchejte a nechte rozvonět. Dejte do hrnce pokrájenou mrkev, promíchejte a zalejte vývarem. Vařte asi 30 až 40 minut, dokud není mrkev měkká.

Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem na co nejjemnější krém. Podle chuti ji osolte a opepřete. Opět ji zahřejte a vmíchejte kokosové mléko. Následně stáhněte z ohně. Polévku rozdělte na talíře a ozdobte krutonky a snítkou čerstvé petrželky.

Příprava: 60 min
Cena za porci: 28 Kč

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama