Muffiny s bylinkami

Slané dýňové muffiny s bylinkami a feta sýrem vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Jistě si je zamilujete.

Suroviny na 12 kusů - 250 g dýně Hokaido - 2 lžíce olivového oleje - sůl, pepř - hrst nasekaných špenátových listů - 2 lžíce nasekané bazalky - 3 lžíce dýňových semínek - 100 g kozího sýra - 20 g parmezánu - 2 vejce - 1 lžíce rajského protlaku - 180 ml mléka - 260 g celozrnné mouky - ½ balení prášku do pečiva

Postup

1. Dýni nakrájejte na díly a odstraňte semena. Dejte ji na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte péct do trouby při 200 °C na 20 minut.

2. Upečenou dýni nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte špenát, bazalku, dýňová semínka, kozí sýr, parmezán a protlak a promíchejte. Přidejte prošlehaná vajíčka s mlékem a zamíchejte. Nakonec vmíchejte mouku a prášek do pečiva.

3. Těstem naplňte vymazané formičky na muffiny asi do výšky dvou třetin. Dejte péct na zhruba 20 minut.

reklama
reklama

Komentáře