Novinky
Můj čas na kafíčko
Můj čas na kafíčko pro vaše hobby a volný čas
Můj čas na kafíčko pro vaše hobby a volný čas

Právě vyšlo letošní deváté číslo vašeho oblíbeného časopisu Můj čas na kafíčko pro vaše hobby a volný čas.

A i tentokrát je plné zajímavých článků ze světa hobby, kreativity a zahradničení. Tentokrát jsme se zaměřili na houbaření. V naší malé zemi snad není člověka, který by nechodil rád na houby. A pokud už vás omrzela vaše oblíbená místa, nechte se inspirovat našimi tipy na bohatou nadílku v košíku. Nejde ale jen o klasiku, nasbírat si můžete i léčivé houby, které jsou prospěšné našemu zdraví a bonusem je také jejich naprosto výjimečná chuť. Jestli si nějaké rádi sušíte „na horší časy“, pak jim vyrobte speciální sáček, který se hodí nejen na ně, ale i na voňavé bylinky. Také vám poradíme, jak docílit na zahradě co největšího soukromí, abyste si užili opravdové chvíle klidu a pohody.

Soukromí na vlastní zahradě je modlou pro nás všechny. Každý si chce po práci nebo jen tak o víkendu odpočinout na terase u bazénu, v klidu si něco dobrého ugrilovat nebo si sednout s knížkou v ruce. Abyste se ale na zahradě cítili doslova jako ve své kůži, je nutné už při plánování myslet na několik důležitých detailů.

Malý pozemek je výzva

Dosáhnout vytouženého soukromí na velkém nebo malém pozemku může být různě náročné. V současné době zvláštní obliby v malých pozemcích, na které se vejde tak akorát dům, parkovací místo a garáž, je zajištění soukromí pro každého zahradního architekta velkou výzvou. Na těchto miniaturních zahradách se s poctivým soukromím spíše rozlučte. Pokud ale pozemek nějaké možnosti nabízí a vejde se tam trochu více prvků a bujná zeleň, nenechte si šanci na zasloužený odpočinek u vlastního domu utéct. Čím větší pozemek máte, tím širší obzory se vám otevírají, ale zvládnete to i s parcelou o velikosti několika málo stovek metrů čtverečních.

Soukromí z boku i ze shora

Možná jste nad tím tolik nepřemýšleli, ale v hustě zastavěných oblastech s rodinnými domy je narušeno soukromí i v samotných domech. Někdy si se sousedem vidíte doslova až do kuchyně. Řešením tu nebudou vysoké ploty, ale spíše bujná zeleň. Ta totiž dokáže hotové zázraky. V první řadě je ale nutné ujasnit si, z jakých směrů bude nutné nechtěné pohledy odclonit. Je to jenom z boku, tedy od vašeho přímého souseda nebo je na vaši zahradu dobře vidět i z vyšších pater okolních možná i vzdálených budov? V obou případech se bude postupovat trochu jinak. Zatímco z boku odclonění vyřeší rafinovaně vrstvené výsadby stromů a keřů, z výšky podají záchrannou „ruku“ širokokorunné stromy.

V aktuálním vydání se však dozvíte mnohem více. Vyrobit si s námi můžete lapač snů, který vás ochrání nejen před špatnými sny, ale i zlými energiemi, ukážeme vám, jak vyrobit se starých pneumatik dokonalé zahradní posezení a dekorace, nebo vás zasvětíme do tajů slunečního tisku. Časopis můžete koupit za pouhých 35,90 Kč.

 

Titul si můžete předplatit ZDE

reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz