Můj čas na kafíčko

Můj přítel mě kdysi zradil v nejméně vhodné době!

Byl to pro mě šok, z kterého jsem se dlouho vzpamatovávala.

Před dvaceti lety jsem si myslela, že mám svůj život krásně vyřešený. Krutě jsem se mýlila.

Bylo mi už přes pětatřicet a tikaly mi biologické hodiny. Hledala jsem proto rychle partnera, se kterým bych mohla založit rodinu. Nechtěla jsem nějakého muže za každou cenu, ale své nároky jsem už dávno snížila. Proto jsem byla příjemně překvapená, když se v mém životě objevil Radek.

Stačil jeden hovor

Po několika neúspěšných vztazích s muži, na které se nedalo spolehnout, byl život s Radkem příjemnou změnou. Chtěla jsem se také co nejrychleji stát matkou. To se mi ale dlouho nedařilo, i když se tomu Radek nijak nebránil. Až den po mých sedmatřicátých narozeninách jsem se dozvěděla radostnou zprávu.

Pak už jsem se soustředila na to, abych z práce odešla s čistým stolem a současně byla dobře připravená na roli matky. Domnívala jsem se, že se na miminko těší i Radek. Toužil mít syna a ultrazvuk ukázal, že opravdu čekám chlapečka. Měsíc před termínem porodu jsem ale prožila šok.

Radkovi zazvonil mobil a já viděla ženské jméno: Alice. Věděla jsem, že patří jedné jeho kolegyni, o které často mluvil. Když jsem příteli vyzvánějící mobil zanesla, zbledl a mně bylo jasné, že je něco špatně!

Dodnes mě to bolí

Radek neuměl moc dobře lhát a ani se o to nesnažil. Přiznal, že Alice je už delší dobu jeho tajnou milenkou. Málem se zhroutil z toho, že neví, co má dělat. Prý proti tomu citu nedokáže bojovat. Neztropila jsem scénu, ale hluboce mě to ranilo.

Do porodu jsem žila jako ve špatném snu, ale současně v klidu, abych neublížila svému dítěti. U narození syna Radek naštěstí nebyl, nechtěla bych ho tam. Po návratu z porodnice jsem se přestěhovala k rodičům a tam jsem pak zůstala dalších pět let.

Někdy jsem věřila tomu, že Radek se vrátí a omluví se, a možná bych ho i přijala zpátky. Nestalo se tak. Na dítě platil, ale nikdy o syna neprojevil zájem. Já jsem si pak našla jednoho staršího rozvedeného muže, s nímž jsem dodnes. Zůstala jsem ale svobodnou matkou a to životní zklamání, které jsem kdysi prožila, mě stále bolí.

Hana D. (56), Olomouc

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden