Můj čas na kafíčko

Můj syn dobrovolně zůstal v nefunkčním vztahu!

Snacha využila jeho příliš dobré povahy.

Některé sliby uvězní slušného člověka v manželství, ze kterého chtěl odejít.

Už od samého začátku se můj syn Radek necítil v manželství moc dobře. Mně bylo už před svatbou jasné, že se s Adélou k sobě nehodí, ale respektovala jsem jeho rozhodnutí.  Stejně by bylo marné ho přesvědčovat v době, kdy byl ještě zamilovaný.

Všechno se najednou změnilo

Jak šel čas, tak Radkovi docházelo, že Adéla pro něho není tou pravou partnerkou. Svěřoval se mi s tím a já jsem mu to nevyvracela. Neměla jsem ale v úmyslu ho nějak přemlouvat, aby se rozvedl.

Byla to opravdu jeho věc, a pokud k tomu mělo dojít, musel by se rozhodnout on sám. Tři roky po svatbě pak z Radkových úst skutečně padlo slovo „rozvod“. Pak ale došlo k událostem, které všechno změnily a určily mému synovi jinou budoucnost.

Matce Adély diagnostikovali pokročilé stádium rakoviny. Její stav byl beznadějný, šance na uzdravení v podstatě nebyla žádná. V této situaci nebylo samozřejmě vůbec vhodné, aby syn řešil své nefunkční manželství.

Stál při své ženě a podporoval ji psychicky. Jeho tchyně musela být nakonec už jen v nemocnici. Než zemřela, chtěla od Adély i od Radka slib, že se nikdy nerozejdou. Oba jí to slíbili.

Snacha využila situace

Brzy poté matka Adély zemřela. Radek předtím skutečně uvažoval o rozvodu, ale nyní mu to připadalo naprosto nevhodné. Cítil se oním daným slibem zavázán. Byla to složitá situace, protože ve vztahu dál skutečně trpěl.

Vedle Adély se mu žilo čím dál tím hůř. Projevovala se povaha snachy, protože dokázala Radkovy slabosti využít. Předtím dlouho odkládala mateřství, nyní na to začala tlačit. Skutečně si pojistila syna těhotenstvím.

Narodila se jim dcera a rok a půl nato syn. Radek se nerozvedl a dál zůstává se ženou, kterou nemiluje. Ve vztahu ho drží děti a slib, který kdysi dal. Obávám se, že se to v budoucnosti nezmění a Radek bude dál trpět, protože mu svědomí nedovolí cokoliv změnit.

Jana P. (57), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden