Moje chvilka pohody

Mumio, elixír zdraví

Vypadá jako asfalt, vyskytuje se vzácně ve vysokých nadmořských výškách a má prý až zázračné léčivé účinky. Řeč je o tajemné pryskyřici zvané mumio nebo také Černé slzy či Pláč hor, kterou lidé znají už tisíce let.

Čisté mumio má hnědočernou až černou barvu, na povrchu je lesklé a hutností a lepivostí se podobá asfaltu a také tak voní, chuť má nahořklou, ostře štiplavou. Když si ho položíte na dlaň, začne se pomalu rozpouštět.

Stejně tak lehce se rozpouští ve vodě, ale v lihu se nerozpustí. Skládá se z 26 stopových prvků, 10 oxidů kovu, aminokyselin, řady vitaminů, éterických olejů a dalších biologicky aktivních látek.

Co dokáže

- Mimořádně posiluje imunitu

- Má blahodárný účinek na žaludek, omezuje hladinu cukru v krvi, léčí kožní neduhy, včetně akné a popálenin, ochraňuje před agresivním ÚV zářením.

- Dokáže tlumit až likvidovat stres, úzkost a deprese.

- Působí jako prevence infarktu a zvýšeného krevního tlaku.

- Posiluje paměť, pomáhá při nespavosti, migrénách, paradontóze.

- Léčí choroby jater, ledvin a močového měchýře, zánětu tlustého střeva, bronchitidu i angínu.

- Používá se při hojení zlomenin, natržených vazů a otevřených hnisavých ran.

Jak se aplikuje

Hmota se natírá na kůži, tablety se polykají a čípky se zavádějí do konečníku nebo vagíny. Ani při dlouhodobém užívání nemá žádné toxické ani jiné vedlejší účinky. Nejvíce se používá 4% roztok, který si můžete připravit sami doma, stačí tablety rozpustit ve vodě a roztok pak nanášet na akné, kožní vřídky, krvácející dásně, hemeroidy… Při bronchitidě a astmatu se inhaluje, při migrénách se po 25 dní dvakrát denně užívají 2 g mumia rozpuštěné ve 200 ml vlažného mléka, oslazeného medem. Po desetidenní přestávce se cyklus opakuje.

Kde ho seženete

Ve specializovaných prodejnách s léčivými bylinami a produkty a v nejrůznějších e-shopech, nejčastěji ve formě tablet. Prodávají ho i někteří léčitelé, mají ho i v lékárnách. Za nejkvalitnější se považuje mumio z Kyrgysztánu.

Pozor ale na padělky. Prověřit pravost mumia lze i takto: kousíček černé hmoty mázněte na okraj navlhčené skleničky. Když rovně dolů (bez klikatin) steče tmavý potůček, je to pravé mumio. Také po rozpuštění ve vodě nesmějí na dně zůstat žádné usazeniny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden