Musaka s bramborovou kaší

Pokud máte rádi jídla typu z jednoho hrnce, tohle je pro vás ideální. Mleté maso můžete dochutit bylinkami podle chuti a sezony.


Ingredience: 4 porce


 600 g mletého hovězího masa
 1 cibule
 1 mrkev
 1 konzerva loupaných rajčat
 olivový olej
 sůl
pepř
 5 snítek tymiánu
 1 kg brambor
 1 vejce
 150 ml mléka
 2 lžíce Ramy


Postup:


Brambory oloupejte a dejte je vařit v osolené vodě. Cibuli nakrájejte nadrobno, opečte ji na oleji a pak přidejte maso. Opékejte dohněda. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, loupaná rajčata, tymián a vše osolte a opepřete.


Pod pokličkou na mírném ohni duste asi 30 min. Mezitím slijte uvařené brambory, přidejte do nich Ramu a prošlehejte. Vmíchejte vlažné mléko a rozšlehané vejce. Umixujte hladkou kaši.


Hotovou masovou směs dejte do pekáčku, navrch rozetřete kaši. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte 30 min. Podávejte se zeleninovým salátem.


Příprava: 60 min
Cena za 1 porci:  40 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden