Můj čas na kafíčko

Musela jsem doma bojovat s nežádoucím zájmem!

Zeť stále více překračoval obvyklé meze.

Měli jsme velký dům a tak u nás bydlela dcera se zetěm. Tomu jsem se hodně líbila.

Už od samého začátku, kdy nám dcera Adéla představila svého přítele Michala, věděla jsem, že je to pro ni dobrý partner. Ti dva se k sobě hodili po všech stránkách. Na jejich svatbě mi tekly slzy štěstí. A protože jsme žili v rodinné vile, mladým jsme přenechali horní patro.

Dovoloval si čím dál víc

Společné soužití znamenalo, že jsme se vídali prakticky denně. S Michalem jsem si dobře rozuměla, hezky se s ním povídalo a choval se jako džentlmen.

Vůbec to nebyl takový ten obávaný vztah tchyně a zetě. Jenže po čase jsem si všimla, že v jeho pohledu je i něco víc, než jen úcta k matce své životní partnerky. Definitivně mi to došlo, když začal mít dvojsmyslné narážky.

Nešlo o nic vulgárního a dalo se to brát jako vtípek, ale Michal čím dál víc překračoval obvyklé meze. Stále jsem to ještě snášela, bylo mi to však už nepříjemné. Když mě jednou Michal během povídání chytil za ruku a vášnivě ji držel, pochopila jsem, že jsem skutečně objektem nežádoucího zájmu.

Uvedlo mě to do rozpaků a bála jsem se, že by si toho mohla všimnout i Adéla nebo můj muž. Bylo mi jasné, že by se takové věci těžko vysvětlovaly i mně, která na těch důvěrnostech nenesla žádný podíl.

Překročil hranice

Všechno to vyvrcholilo v den, kdy jsme se v domě ocitli jenom my dva. Připravovala jsem něco v kuchyni, když vešel Michal a zezadu mě objal. Možná si myslel, že se nebudu bránit, ale to se spletl. Dostal okamžitě facku a vzápětí druhou. Omlouval se a drmolil něco ve smyslu, že se mu líbím.

Dostal na vybranou: buď se s Adélou z domu odstěhují, nebo o všem řeknu jak Adéle, tak svému manželovi. Naštěstí to pochopil a s dcerou si našli byt. Jak jí to vysvětlil, to dodnes nevím. Každopádně od té doby si na mě už vždy dával pozor a vycházeli jsme spolu normálně. Vždycky jsem ale zůstávala trochu ve střehu!

Jarmila R. (60), Břeclav

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden