Moje šťastná hvězda

Musí skončit s herectvím?

Touhle dobou už chtěla mít nejspíš od práce klid, ale toho se nedočkala. Herečka Iva Janžurová (78) promluvila o tom, jak to má teď s prací. Nabídky se jí jen hrnou a je v jednom kole. Jiní herci by z toho byli nadšení a vesele by pracovali, nicméně Janžurová to vidí trochu jinak.

Kdysi si totiž myslela, že v tomhle pořád něco živí Riskne a dá sbohem? Cítí, risknout se Říká jí to se Nicméně nedoporučuje zdraví už si bude moct užívat klidu a pohody. Práce má ale až nad hlavu a prý si nemůže dovolit ji odmítnout. Že by byla v nějaké finanční tísni? Herectvím se sice živí celý život, ale její úspory asi nebudou příliš velké.

Chtěla by malovat

Je si vědoma toho, že herectví je sice občas náročné, ale lze z něj vytěžit slušné peníze. Jelikož je teď Janžurová vnímaná a uznávaná jako zkušená herečka, pochopitelně se to odráží na jejích honorářích. Zřejmě nechce přijít o finanční jistotu. Sama by se přitom moc ráda živila něčím jiným, a to malováním.

Prý je to její koníček a ve volném čase se u malování dokonale odreaguje. Byla by moc ráda, kdyby ji mohlo živit, ale bojí se, že by se jako malířka neuchytila. Koneckonců nemá žádnou odbornou praxi ani vzdělání, a to jí dělá starosti.Ale na druhou stranu ji to pořád láká. Bylo by to pro ni něco jiného, vždyť celý život se živí jenom hraním.

Riskne to a dá sbohem?

Cítí, že je možná čas po dlouhé době něco risknout a nebát se nových věcí. Říká si taky, že kdyby jí to nevyšlo, k herectví by se ještě možná mohla vrátit.Nicméně jí práci herečky prý nedoporučuje ani její lékař. Její zdraví už není takové, aby běhala po jevišti nebo před kamerou. Bylo by pro ni prý vhodnější odpočívat, a když už, tak dělat nějaké fyzicky nenáročné povolání.

To je jeden z dalších důvodů, proč Janžurová přemýšlí o konci kariéry. Jako malířka by se možná uchytila, možná ale taky ne, a tím by se dostala do nepříjemné finanční tísně. Otázka však je, jestli se herečka skutečně odváží k tak důležitému životnímu kroku.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden