Moje šťastná hvězda

Muž mnoha tváří, a to jak na jevišti, tak i v soukromí

Moje šťastná hvězda

Můžeme se jen domnívat, zda se všechno to, co o něm kolovalo, zakládalo na pravdě. Jedno je ale jisté, nálepku jednoho z největších herců mu už nikdo neodpáře.

Pod maskou solidního muže skrýval JAROSLAV MARVAN (†72) několik tajemství, která zůstanou zřejmě navždy nevyřešená. Jeho herecké mistrovství ale nemůže zpochybnit nic a nikdo.

Narodil se na pražském Žižkově, který byl tehdy nefalšovanou periférií. Jaroslav Marvan (†72) tam prožíval krásné dětství obyčejného kluka. Jeho tatínek byl poštovním úředníkem a rodina žila ve skromných poměrech.

Ke svému původu se jeden z našich nejslavnějších herců vždycky hrdě hlásil a rodilí Žižkováci ho proto milovali. A nejenom oni, u diváků byl oblíbený po celou svou dlouhou kariéru.

Žižkovák každým coulem

Celé jeho dětství ovlivňoval starší bratr Josef, který byl tím, komu se dnes říká nadprůměrně talentované dítě. Vynikal ve sportech, dobře se učil a skvěle hrál ochotnické divadlo. Otec se

Zbývá vám 90% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden