Můj čas na kafíčko

Muž ze sousední chaty si zahrával s temnými silami!

Výzvu k přivolání démona nejprve odmítl, potom ji dotáhl až do konce!

Myslel si, že mu nic nemůže stát. Krutě se přepočítal.

Někdo by to, co se stalo Viktorovi, našemu známému z chatové osady, považoval jen za shodu okolností. Já jsem ale přesvědčena, že doplatil na nebezpečné pokusy, které patří do oblasti černé magie.

Strašidelná historka

Do chatové oblasti u jednoho rybníka jsme jezdili spoustu let. Byla tam dobrá parta lidí ze sousedství. Pravidelně se dělaly táboráky nebo grilovačky. Před několika lety jsme si udělali strašidelný večer, kdy se vyprávěly tajemné historky. Nejvíc zaujal Josef, starý pán, který na chatě trávil čas od jara až do podzimu.

Jeho bývalému spolužákovi se prý kdysi stala děsivá věc. Chtěl přivolat démona podle nějaké staré knížky. Mělo k tomu dojít po několikerém opakování jména démona během jednoho týdne. Spolužák se zachoval přesně podle instrukcí. Zanedlouho se mu stala tragická nehoda, když do jeho auta vrazil kamión.

Byl na místě mrtvý. Historka byla působivá, ale Jirka, náš soused z chaty odvedle, se tvářil pohrdavě a obvinil Josefa, že si vše vymyslel. Josef mu navrhl, ať to tedy sám zkusí, že si to jméno démona pamatuje. To Jirka odmítl, alespoň to tak vypadalo.

V neděli přišel šok!

Následující sobotu jsme přijeli na chatu a zjistili jsme, že náš soused změnil názor a opravdu se do nebezpečného vzývání démona pustil. Měl před sebou už jen poslední opakování tajemného jména. Nikdo se ho nepokoušel zastavit, možná i proto, že jsme se k možným následkům stavěli nevěřícně.

Druhý den jsme se dozvěděli zdrcující zprávu. Jirkovo tělo bylo nalezeno na hladině rybníka. V noci se utopil. Nikdo nevěděl, proč se tam potmě vydal a jak se mu to stalo. Od Jirkovy ženy jsme se dozvěděli, že jméno démona skutečně ještě jednou zopakoval.

Jeho smrt byla uzavřena jako nešťastná náhoda. Nejen já, ale i další lidé z osady dodnes věří tomu, že Jirka skutečně doplatil na hru s temnými silami!

Jana H. (61), Brno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden