Moje chvilka pohody

Muži, tak už se rozhodni!

Znáte ten nekonečný koloběh rozhodování a váhání? Pak se mužský sice konečně rozhoupe, ale zase přemýšlí, jestli to bylo správné rozhodnutí. Raději ho proto ještě několikrát změní. Je to k zešílení.

Proč nedokáže dojít k definitivnímu závěru, říct jasné a konečné slovo a chlapsky bouchnout do stolu? Problém je možná skrytý hluboko v jeho dětství.

Problém má jméno rodiče

Je dost pravděpodobné, že už jako dítěti mu svou výchovou rodiče pěkně podkopali jeho sebevědomí. Ovlivnit do budoucna ho mohlo také nějaké špatné rozhodnutí, které má dodnes spojené s nepříjemnou emocí.

Například se kdysi odvážil, po chvíli váhání, sjet na kole ten prudký kopec, aby nebyl za sraba. Jenže spadl, ošklivě si natloukl, rodiče mu za to ještě vyhubovali a nakonec se mu vysmáli kamarádi.

Co se s tím dá dělat?

Tato kombinace špatného rozhodnutí a následného ošklivého zážitku mohla být pro dítě natolik traumatizující, že se v dospělosti raději podvědomě jakémukoli rozhodnutí vyhýbá. Možnost nápravy sice existuje, ale rozhodně není jednoduchá.

Muž musí získat zpět svou ztracenou sebedůvěru. Nechte ho proto rozhodovat u méně závažných věcí a ujistěte ho, že rozhodl dobře. Postupně tak vzroste jeho sebevědomí a strach by se měl nakonec prolomit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden