Můj kousek štěstí

Mytí vlasů bez chemie

Mastné vlasy myjte každý den. Suché naopak jen dvakrát týdně.

Jsou vaše vlasy oslabené, bez lesku nebo vypadávají? Možná za to mohou šampony a další vlasová kosmetika, které v sobě obsahují nebezpečné látky.

Ani nákup šamponů byste rozhodně neměli podceňovat. Při výběru zbystřete zrak na dva hlavní faktory.

Na co si dát pozor

Většina z nich obsahuje parabeny, které sice po umytí způsobí, že vlasy chvíli vypadají dobře, ale dlouhodobě jsou jimi oslabovány a ničeny. Přidávají se do mnoha kosmetických produktů, ale předpokládá se, že mohou být karcinogenní.

Vůni mnoha šamponům dodává zase diethylftalát, který je prokazatelně karcinogenní a může narušit i hladinu hormonů. To vůbec není příjemná představa...

Nemusíte si přestat hlavu mýt. Existují i přírodní šampony, které v sobě neukrývají žádné škodlivé přísady. Bio a vegan produkty se postarají o hygienu a ošetření vlasů.

Jejich plusy

Čistě přírodní složky bývají obohaceny o esenciální oleje, které dodají vlasům příjemnou vůni. Když přestanete používat šampony s parabeny a dalšími chemikáliemi, budou vaše vlasy brzy nejen zdravě vypadat, ale také zdravé opravdu budou. Na nový šampon si rychle zvyknete a po nějaké době budou jeho přínosy viditelné.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden