Můj kousek štěstí

Mytí vlasů bez šamponu?

Chcete nechat své vlasy odpočinout od silikonů, parabenů a další zátěže?

Zkuste metodu „no poo“. Je to zkratka anglického „no shampoo“, tedy žádný šampon.

Proč vynechat šampony?

Svědění pokožky hlavy, lupy, stroupky, vyrážky, seborea…. Viníkem těchto problémů jsou často běžné šampony s obsahem sulfátů, silikonů, konzervantů, minerálních olejů a dalších složek. Nahraďte je přírodními produkty.

Jak začít?

Napoprvé použijte jedlou sodou, která zbaví vlasy nánosu starých silikonů. V misce smíchejte 1 lžičku sody s 250 ml vody, vmasírujte směs do vlasů a pak důkladně opláchněte. V případě dlouhých vlasů je lepší vmasírovávat směs postupně.

Poté opláchněte a nakonec použijte kyselý oplach, vodu s jablečným octem nebo citronovou šťávou (1 lžíci octa nebo šťávy na 250 ml vody) a už nesmývejte. Na další péči již ale soda kvůli vysokému Ph vhodná není.

Žloutky pomáhají především suchým vlasům.

Vyrobte si „šampony z kuchyně“

3–4 lžíce žitné mouky zalijte vlažnou vodou a rozmíchejte na kašičku. Nebo vložte 2–5 vaječných žloutků do 0,5l lahve, dolijte vodou a protřepte.

Směs naneste na mokré vlasy, promasírujte, důkladně opláchněte a nakonec použijte kyselý oplach. Zkusit můžete i marocký jíl, indické mýdlové ořechy, indický angrešt amla, různé bylinné prášky apod.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden