Moje sladké tajemství

Na bolest hlavy platí jablečný ocet

Patříte k těm lidem, kteří při bolesti hlavy hned sahají po pilulkách? Zkuste je příště vynechat a raději vsaďte na některý z osvědčených domácích prostředků. Uvidíte, že nebudete litovat.

Uvařte si šálek bylinkového čaje

K nejčastějším příčinám  bolesti hlavy patří nedostatečný pitný režim. Pokud vám tedy třeští hlava, vypijte sklenici vody s pár kapkami citronu nebo si uvařte bylinkový čaj. K jeho přípravě můžete použít kopretinu řimbabu, vrbovou kůru nebo například rozmarýn.

Nadýchejte se čerstvého vzduchu

Potíže hlavy jsou často spojeny s krční páteří. Obvykle za to může špatný postoj při práci, sedavé zaměstnání, špatná matrace nebo jednostranný pohyb. Pokud vás bolest hlavy přepadne v zaměstnání, zkuste se alespoň krátce projít, pustit do místnosti čerstvý vzduch a dbejte, abyste u počítače správně seděli.

Pomůže tvaroh i nakrájená cibule

Použití obkladů je mnohdy účinnější než prášky. Aplikovat můžete například šátek namočený v jablečném moštu. Naše babičky zase spoléhaly na sílu obkladu z tvarohu a najemno nakrájené cibule.

 

Pro zklidnění organismu

Trápí vás potíže se zažíváním? Smíchejte po 1 čajové lžičce bílého jogurtu, medu a šťávy z aloe vera a zkonzumujte.  Tato směs působí blahodárně na trávicí trakt a zklidní nejen vaši fyzickou schránku, ale i nervovou soustavu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden