Můj čas na kafíčko
Na co jsou ve své kariéře bratři Bendigovi nejpyšnější?
Na co jsou ve své kariéře bratři Bendigovi nejpyšnější?

Jen málokdo by neznal bratry Bendigovi. Jan i Marsell si získali v posledních letech velkou oblibu nejen v hudební, ale i v herecké branži. Jako první se v záři reflektorů objevil starší bratr Jan, který v roce 2009 zazářil v pěvecké soutěži Česko Slovenská SuperStar, kde jako jeden z nejmladších účastníků obsadil krásné 4 místo. Jeho mladší bratr Marsell se zapsal do podvědomí diváků díky vedlejší roli ve filmu Banger. Za tento výkon si v roce 2022 dokonce odnesl cenu filmové a televizní akademie Český lev. I přes svou slávu, zůstávají bratři skromní a milí. A bez kterého festivalu si nedokážou představit léto nebo co si myslím o postavení LGBT+ komunity v České republice?

Většina našich čtenářů vás velmi dobře zná, ale mohli byste se v krátkosti představit a zmínit konkrétní projekt, na který jste nejvíc pyšní?

Marsell: Miluji vše, co se hraní a zpěvu týče. Možná proto je ze mě herec a zpěvák (smích). A na jaký projekt jsem nejvíc pyšný? Asi na každý, který splnil účel a přinesl úspěch.

Jan: Já o sobě nerad vyprávím. Kdo bude chtít, tak si může prohlédnout například moje sociální sítě. Nejvíc jsem asi pyšný na to, že jsem se dostal na titulní stránku časopisu Forbes. Také se mi podařilo v poslední době nazpívat duet s Lucii Bílou nebo třeba s Rytmusem. 

Nedávno proběhnul duhový festival Prague Pride, kde jste se stali hlavními ambasadory pro značku Coca-Cola. Zúčastnili jste se tohoto festivalu i jinde ve světě?

Marsell: Bohužel, festivaly jsou v létě a v tomto období nemám nikdy čas. Ale jsem rád, že jsem letos stihl alespoň Prague Pride, kde byla skvělá atmosféra.

Jan: Před pár lety jsem se zúčastnil festivalu Pride v Londýně a musím říct, že tak velké jsem to nečekal. Prakticky celé město žilo touto událostí a bylo cítit, že nikomu tento typ akce nevadí. Přijde mi, že u nás tomu tak není a stále jsou tu předsudky. Když ovšem srovnám první Prague Pride a aktuální situaci, je tu posun k lepšímu.

Proč jste rozhodli stát ambasadory značky Coca-Cola pro Prague Pride festival?

Marsell: Když tato nabídka přišla, neváhal jsem. Nápoj Coca-Cola miluji a neznám ani člověka, který by ho neměl rád. Tento nápoj a akce Prague Pride se skvěle vzájemně doplňují.

Jan: Coca-Cola je pro mě symbol pohody, radosti a nezapomenutelných chvil strávených s přáteli. To stejné je i pro mnoho lidí každoroční Prague Pride, takže nebylo o čem přemýšlet. Tento brand a tato akce k sobě dokonale sedí. 

Součástí festivalu bylo i mnoho aktivit (např. KISS cam, Pixelcan, chill-zóny). Co vás zaujalo nejvíc? 

Marsell: Líbila se mi celá organizace festivalu. Kdybych si měl vybrat, tak nejvíc mě zaujala stěna Pixelcan. Zde se využívaly prázdné plechovky a lidé mohli být kreativní a tvořivý.

Jan: Nejvíce mě zaujala atmosféra, kdy nikdo neřešil orientaci. Konkrétně u KISS cam se mi líbilo, že kamera zabrala třeba dva kamarády a ti si bez váhání dali polibek. V tu chvíli jim bylo jedno, co si o nich ostatní myslí. A tak by to mělo být vždycky.

Prague Pride se nese ve znamení tolerance a rovnosti. Co myslíte, že je ještě třeba udělat pro to, aby se lidé z LGBT+ komunity cítili více začlenění do společnosti?

Marsell: Dlouho dobu se řeší manželství pro všechny. Já osobně jsem zastáncem toho, že i LGBT+ komunita by měla mít stejná práva jako ostatní.  

Jan: Určitě to chce čas. Lusknutím prstu nás bohužel společnost nevezme jako 100 % sobě rovné. Je důležité ukazovat okolí, že i LGBT+ lidé jsou stejní jako ostatní. Věřím, že to už brzy dokážeme.

Máte nějaký vzkaz pro naše čtenáře?

Marsell: Chtěl bych určitě všechny pozdravit a vzkázat, ať jsme na sebe vzájemně hodní a podporujeme se.

Jan: Chovejte se k lidem přesně tak, jak chcete, aby se oni chovali k vám a vašim nejbližším.

 

reklama
Předchozí článek
Související články
Na první pohled to u nich vypadá jako láska z pohádky. Ale když si herečka Sara Sandeva (27) přivedla domů Jakuba Prachaře (41) ze seriálu Dvojka na zabití, křižovali se úplně všichni. Rozvedený čtyřicátník s dítětem, kterého média propírají kvůli bouřlivému rozvodu s Agátou Hanychovou (39). Řešil se majetek, dítě i nevěry. „Sarinko, to stejně nevydrží, viď? Jen teď je to hezký,“ ptala se Sandevy […]
Její účast ve StarDance může být velmi krátká. Lucie Vondráčková (44) přiznala, že se bojí. Povídá se, že je v ohrožení celá její kariéra. Za všechno může seriál Ulice! Diváci se s ní nebudou mazat a pošlou ji z taneční soutěže StarDance domů hned v prvním kole. S takovým scénářem podle všeho Lucie Vondráčková (44) částečně počítá. V seriálu Ulice […]
Jeden zdravotní problém za druhým. Vše způsobené faktem, že Dara Rolins (51) tvrdošíjně bojuje proti stárnutí, a možná tak přehlíží hranice toho, co je ještě schopna pro svou krásu podstoupit. Proč to všechno dělá? Říká se, že chce zůstat mladá a krásná hlavně proto, aby ji neopustil partner Pavel Nedvěd (52). Udržet si fotbalistu bude […]
Už si myslela, že si snad ani nikoho nenajde. Dva roky po rozchodu s manželem Jaroslavem Vítem (47) a jen pár měsíců po oficiálním rozvodu ale krásná moderátorka Iveta Lutovská (41) vykřičela do světa, že je konečně zase zamilovaná! „To je můj Vojta,“ tetelila se blahem na přehlídce v Brně. A nutno dodat, že modrooký […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz