Moje chvilka pohody

Na Costa Brava je pohoda

Ležení na pláži si tady můžete určite dovolit

Costa Brava, severovýchodní pobřeží Španělska, patří mezi Čechy nejnavštěvovanější část této země. A právem. Čeká tu ně mnoho romantických zátok, ale i krásné písečné pláže. A také řada hezkých překvapení jen kousek ve vnitrozemí.

Mezi hlavní letoviska určitě patří Tossa de Mar. Procházka starými úzkými uličkami kolem kamenných domů a podél monumentálních hradeb stojí za to. Najdete tu vedle hlavní pláže i desítky menších zálivů.

Na své si přijdou i milovníci večerního posezení v originálních kavárnách či restauracích. Jedno z nejelegantnějších letovisek španělského pobřeží, velice živé a oblíbené je Lloret de Mar. Hlavní pláž se zlatým pískem je lemovaná širokou palmovou promenádou.

Je tu řada možností sportovního vyžití a vodní park Water World. Blanes leží kolem nádherného, asi čtyřkilometrového písčitého zálivu. Má velmi zachovalé historické centrum a 2 botanické zahrady s tropickými rostlinami.

Dalí kam se podíváš

Ve Figueres určitě navštivte Divadelní muzeum Salvadora Dalího. A také pevnost na pahorku nad městem. Minout byste neměli ani hlavní město Katalánie Barcelonu. Procházky tímto živoucím městem, plným umělců a výstředních barů se vám nesmazatelně zapíší do paměti.

Stejně jako místní památky, zejména chrám Sagrada Família od architekta Antonia Gaudího. Jeho stavby zdobí i další místa Barcelony. Půvabným místem je přímořské městečko Cadaques. Kromě galerií s uměním, obchodů s módou a řemeslnými výrobky sem turisty láká dům, ve kterém bydlel při svých návštěvách Salvador Dalí.

Nyní se muzeum skládá z bludiště na sebe nalepených rybářských chýší, které byly k původní budově Dalím nalepeny během 40 let.

Přírodní park Cap de Creus

Nejvýchodnější místo Iberského poloostrova každému učaruje romantickou krajinou přírodního parku Cap de Creus.

Podivuhodné pláže a zátočiny můžete obdivovat při vyhlídkové plavbě lodí. Pěšky se pak vydejte k jeskyni El Tamaria nebo po turistických značkách parku Cap de Creus až na nejvyšší horu stejného jména. Zkusit můžete také některý z místních turistických vláčků.

Prohlédnete si z něho úchvatnou kopcovitou krajinu, městečko a záliv Roses, další přímořské vesničky. Nádherné jsou výhled na širé moře i na ostrovy Cap Norfeu Medes. Při příznivém počasí můžete vidět část francouzského pobřeží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden