Můj čas na kafíčko

Na ctitele Brigitte Bardot vytáhl její otec pistoli!

„Stará budu teprve tehdy, až nedostanu muže, po němž zatoužím.“

Stal se jejím prvním manželem a také mužem, který z ní udělal nezapomenutelnou hvězdu světového formátu. Brigitte Bardot (84) si ale Rogera Vadima (+72) musela tvrdě vybojovat!

Je zajímavé, že dvě nejslavnější blondýnky minulého století ve skutečnosti vůbec blondýnkami nebyly. Tmavou barvu vlasů měla americká hvězda Marilyn Monroe (+36) a ani její francouzská kolegyně Brigitte Bardot se nenarodila jako plavovláska. Původní barva jejích dlouhých vlasů byla hnědá. Kromě toho nosila brýle a rovnátka. Kdyby jí někdo tehdy řekl, že po ní budou toužit milióny lidí na planetě, nevěřila by tomu.

Byl jejím učitelem života!

Bylo jí teprve patnáct!

Doma to měla Brigitte těžké. Zkuste si představit, že vyrůstáte s přísnými rodiči, kteří po vás chtějí, abyste jim vykali. Došlo k tomu poté, co v sedmi letech jako malá rozbila starožitnou čínskou lampu. Od té chvíle už byly její vztahy s otcem a matkou na bodu mrazu. Nemohla se ale vymanit z jejich vlivu. Matka si všimla, že její dcera s dospíváním zkrásněla a přála si, aby se stala modelkou. Brigitte uposlechla a tím se změnil její život. Na obálce jednoho módního časopisu totiž zaujala režiséra Rogera Vadima (+72). Okamžitě ho okouzlila a chtěl ji mít. Nijak se neohlížel na to, že Brigitte bylo pouhých patnáct let. Právě s ním přišla o svoji nevinnost. Slíbil jí, že ji dostane k filmu a to také splnil. Z mnoha důvodů se ale nelíbil jejím rodičům: nejen kvůli svému bohémskému přístupu k životu, ale i proto, že v jeho žilách kolovala po otci ruská krev. Poté, co Roger požádal rodiče Brigitty o její ruku, došlo k dramatické situaci. Otec na něho vytáhl pistoli. Prohlásil, že do osmnácti je něco takového vyloučeno. Zoufalá Brigitte nejprve chtěla spáchat demonstrativní sebevraždu, ale pak si uvědomila, že to zase není tak dlouhá doba. Počkala si a v osmnácti se za Rogera Vadima skutečně provdala. Protože neměli ale své vlastní bydlení, museli strávit svatební noc v domě rodičů Brigitty - a každý v jiné místnosti! To bylo ale naposledy, co se otec s matkou slavnou hvězdu nějak pokusili omezit v jejím rozletu.

Slavný film ...a Bůh stvořil ženu.

Učitel života i herectví

Už od svých prvních filmů Brigitte před kamerou provokovala a často vystavovala své tělo. Velice pravděpodobně to byla i trochu pomsta jejím rodičům. Jako dospělá si už mohla dělat, co chtěla a věděla, že jejich dcera jako erotický symbol pro ně bude znamenat spoustu nepříjemností. Stala se miláčkem diváků i filmových kritiků, kteří jí označili jako dívku, jakou by každý muž rád potkal v Paříži. Roger ovšem věděl, že Brigitte má na víc, než aby byla jen povrchní hvězdičkou. Kráska to později ocenila, když prohlásila, že její první muž byl i jejím učitelem života a herectví. „Vydala jsem se bezvýhradně do jeho rukou,“ konstatovala. Právě on režíroval snímek ...a Bůh stvořil ženu. Ten přinesl Brigitte i jemu úspěch, současně ale znamenal konec jejich manželství. Svůdná plavovláska se totiž zamilovala do svého kolegy Jeana-Louise Trintignanta (88) a jediným řešením byl rozvod. Všechno ale proběhlo v dobrém a přátelsky.

Jeho ženou byla i Jane Fonda.

Oženil se víckrát, než se ona vdala!

Roger Vadim pokračoval dál v dobývání krásných filmových hvězd. Oženil se ani ne rok po rozvodu a pak řekl své „ano“ ještě dalším ženám. Celkem vstoupil do manželství pětkrát a navíc byl ještě jednou zasnouben. Jeho oficiální partnerkou byla osm let i americká herečka Jane Fonda (81). Ani Brigitte nezůstala pochopitelně sama. Vdala se ještě třikrát, přičemž v druhém manželství přivedla na svět syna. Role matky jí ale vůbec nesvědčila, takže ho po dvou letech odložila. Vychovávala ho rodina jejího exmanžela a ona se se svým synem vůbec nestýkala. V roce 1992 se Brigitte vdala počtvrté a naposledy. S francouzským politikem Bernardem d´Ormalem (77) je dodnes.

S posledním manželem.

Z filmové hvězdy se stala ochránkyně zvířat

Legendární BB, jak bude navždy znít její zkratka, věděla, kdy má odejít ze světa filmu. Chtěla, aby si ji diváci pamatovali mladou a krásnou a tak svoji kariéru ukončila v roce 1973, tedy ještě před čtyřicítkou. Prohlásila: „Krásu a mládí jsem dala mužům, moudrost a zkušenosti dám zvířatům.“ Stala se z ní vegetariánka a také skutečně velmi zapálená ochránkyně zvířecích práv. Založila si na to vlastní nadaci. Mimo jiné kdysi protestovala i proti podmínkám legendárního dostihu Velká pardubická!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden