Moje sladké tajemství

Na housera platí obklady i bylinková lázeň

Také se vám občas stane, že se pro něco ohnete a už se nenarovnáte? V takovém případě se jedná o akutní blokádu, lidově nazývanou houser, velice nepříjemnou záležitost.

Připravte si čajovou směs

Připravte si směs ze 30 g tužebníku jilmového, 10 g kořene jehlice trnité a 5 g květu vratiče obecného. Pak 1 čajovou lžičku této směsi zalijte šálkem vroucí vody, nechte 20 minut louhovat, sceďte a vypijte. Pijte 3x denně před jídlem.

Zázvorový obklad na bolavá záda

Pomáhá i zázvorový obklad. ½ čajové lžičky sušeného zázvoru přelijte 400 ml vroucí vody. Do roztoku namočte čisté plátno a vyždímejte. Ještě teplé plátno pak přiložte na bolavé místo a zakryjte silnou pokrývkou. Obklady vyměňujte, musí být stále teplé.

Kopřivová koupel

Kopřiva je tak všestranná bylinka, že umí pomoci i při houseru. Namočte 4 hrsti kopřivy dvoudomé na 12 hodin do 2 l studené vody. Pak krátce povařte, sceďte a přidejte do připravené koupele.

Ta by měla trvat přibližně 20 minut. Neutírejte se, ale zabalte se do prostěradla nebo si oblečte bavlněný župan, lehněte si na hodinu do postele a teple se přikryjte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden