Můj kousek štěstí

Na ječné zrno stačí kvasnice a brambora

Ječné zrno je hlavně z estetického hlediska velmi nepříjemnou záležitostí. Často se objevuje o lidí, kteří mají sníženou imunitu organismu. Může však být také způsobeno špatnou hygienou, kdy se očí a jejich okolí dotýkáte špinavou rukou.

Zkuste osvědčené babské rady

Rady jsou jednoduché a přitom velmi účinné. Uvařte bramboru ve slupce. Poté ji oloupejte a smíchejte se syrovým žloutkem a teplým mlékem. Vzniklou směs naneste na hadřík a přiložte na ječné zrno. Proces opakujte minimálně dvakrát denně do té doby, než ječné zrno ustoupí. Užívaná je také krupice. Na pánvi ohřejte hrst krupice. Zabalte ji do čistého hadru a přiložte na ječné zrno. Ječné zrno může být způsobeno také nedostatkem vitamínu B. Proto k jeho odstranění může pomoci konzumace syrových kvasnic nebo kvasnicové pomazánky.

Jak dlouho léčba potrvá?

Připravte si odvar ze světlíku lékařského. Jeho látky pozitivně působí na nejrůznější kožní nemoci, včetně ječného zrna. Do odvaru namočte hadřík a aplikujte jej na postižené místo. Proces opakujte několikrát za den. K odstranění ječného zrna pomůže také obyčejný teplý obklad. Do teplé vody namočte kus vaty nebo čistého hadříku a na patnáct minut přiložte k oku. Opět je potřeba postup opakovat několikrát denně. Ječné zrno by se pomocí výše zmíněných babských rad mělo ztratit během několika dní. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden