Můj čas na kafíčko

Na jeden den se můj manžel stal hospodyňkou!

Z nepříjemné hádky se stala zajímavá sobota.

Výměna rolí v domácnosti občas není na škodu. Podíváme se na sebe jinýma očima.

Na manžela jsem si nemohla stěžovat. Vašek nebyl líný, naopak, neustále něco kutil. Občas se mu nějaká věc nepovedla, jak to tak bývá. Když jsem jednou prohodila trochu ironickou poznámku směrem k dřevěné poličce, kterou vyrobil, tvářil se ukřivděně. Hned druhý den mi to oplatil tím, že zkritizoval oběd, který jsem připravila.

Udělali jsme dohodu

Kvůli podobným maličkostem se občas asi pohádá každý pár. My jsme tenhle spor ale dovedli až k nepříjemné hádce. Vašek pak ode mě slyšel, že si může vařit sám. On na to odpověděl, že klidně – pokud já zastanu jeho práci v domácnosti. Chvíli jsme se takhle slovně provokovali, až jsme nakonec dospěli k zajímavé dohodě.

Následující sobotu já opravím jednu skříň, která si to už delší dobu vyžadovala. Vašek utře prach, vyluxuje a připraví oběd. Dobře jsme se vyhecovali, takže napětí se tím zklidnilo. Pak přišla sobota a já k opravě skříně přistupovala s obavami. Nebylo to nic jednoduchého, vyžadovalo to mužskou šikovnost i správné řešení. Utěšovala jsem se tím, jak zmateně se bude Vašek otáčet v kuchyni.

O tom, že zvládne úklidové práce, jsem zase tak moc nepochybovala.

Moc se nám to nepovedlo

Žili jsme po odchodu dětí sami, takže jsme neměli nikoho, kdo by výsledky naší práce dokázal rozsoudit. Musela jsem uznat, že oprava skříně není jednoduchá věc a poté, co se mi ji podařilo dokončit, jsem si musela dát panáka. Brala jsem to jako aperitiv před obědem, který Vašek uvařil. Manžel se nejprve podíval na opravenou skříň.

Kritické připomínky, které jsem vyslechla, byly bohužel trefné. Poté mi naložil na talíř omáčku, maso a rýži. Rýže byla nedovařená, maso tvrdé a omáčka přesolená. Vašek uznal, že se mu jídlo moc nepovedlo. Navzájem jsme se jeden druhému omluvili a od té doby se držíme oba toho, co umíme, teď už bez komentářů.

Alena S. (61), Vsetín

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden