Můj kousek štěstí

Na lyžích až do Ameriky

Můj kousek štěstí

Ivana Zelníčková ze Zlína ke štěstí přišla. Ale zadarmo to nebylo, stálo ji to spoustu úsilí. Peřinkou uháčkovanou z obrovské ctižádosti přikryly sudičky Ivanu Zelníčkovou (67), když se narodila 20.února 1949 ve Zlíně architektovi a telefonistce. Rodiče se seznámili těsně po druhé světové válce tamtéž, když slečna Marie Franclová (89) potkala svou lásku, Miloše Zelníčka. Ve třech letech už Ivana stála na lyžích, ve dvanácti byla v reprezentaci.

Studovala Fakultu tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově. Byla nebývale krásná a zajímali ji odjakživa jen úspěšní muži. Chodila s textařem Jiřím Štaidlem (†30), ten zahynul při autonehodě na začátku sedmdesátých let.

Tehdejší Československo Ivaně připadalo malé, proto, aby mohla odejít na Západ, se neprodleně provdala za lyžaře s rakouským pasem, Alfreda Winklmayra. Manželství ale trvalo jen dva roky. Ivana přesídlila do Kanady a intenzivně se věnovala

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden