Můj čas na kafíčko

Na manželovu nevěru jsem přišla náhodou!

Hned mi bylo jasné, že manžel tu ženu odněkud zná.

Důvěra je v každém vztahu jednou z nejdůležitějších věcí. Jakmile ji jednou někdo zklame, jen těžko se vrací.

Přesvědčila jsem se na vlastní kůži o tom, jak křehké jsou životní jistoty. O svém vztahu s Markem, mým manželem, jsem byla přesvědčena, že ho nic nemůže ohrozit. Každý rok jsme jezdili na dovolenou. Jedna z nich ale moji neochvějnou víru změnila.

Stalo se to třetí den ráno

Moře nás nijak nelákalo, i když jsme tam párkrát kvůli dětem byli. Jakmile jsme ale začali jezdit sami, dávali jsme s Markem přednost místům u nás. Takhle jsme se jedno léto ocitli v penzionu v Beskydech.

Objevila jsem ho v nabídce na internetu, moc se mi líbil jako výchozí místo k pěším túrám. Organizaci dovolené jsem měla vždy na starosti já, takže jsem ihned objednala a zaplatila týdenní pobyt. Uprostřed července jsme tam pak vyrazili. Penzion splňoval přesně to, co avizoval.

Byl tam klid, vládla tam pohoda a přálo nám k tomu i počasí. Podívali jsme se na Radhošť i na Pustevny. Třetí den ráno jsme se v recepci setkala s jinou dvojicí, o něco mladší. Zaujala mě žena, která působila hodně vyzývavě a dominantně.

Moc se mi nelíbila a když jsme se na sebe podívaly, bylo mi jasné, že já jí také ne. Jakmile přišel z pokoje i Marek, stalo se něco divného. Při pohledu na zmíněnou ženu mu tváří projel překvapivý výraz. Byla jsem zvědavá, co se stalo. Hned jsem si pomyslela, že dotyčnou možná zná.

Nechal se přistihnout!

Ten nečekaný výraz manžel ihned zaměnil za běžný. Mně ale neušlo, jak se na Marka podívala žena z druhého páru. Moje podezření, že se spolu znají, bylo čím dál tím větší. Jakmile jsme se ocitili venku, přímo jsem se na to Marka zeptala.

Odvětil mi vyhýbavě, prý mu ta žena jen někoho připomněla. Znala jsem svého muže za ty roky natolik dobře, abych poznala, kdy nemluví pravdu. Znejistilo mě to. Na túře jsme se o tom už nebavili. V penzionu jsme se ale setkali s onou dvojicí znovu.

Další pozorování toho, jak na sebe Marek a neznámá reagují, mě utvrdilo v tom, že se skutečně znají. A jediný důvod, proč mi to zapírá, může být ten, že s ní někdy něco měl. Marek pak udělal hloupost, která definitivně vše odhalila.

V noci, když jsem spala, tak se za tou ženou tajně vydal. Já jsem se probudila a zjistila, že není v pokoji. Na ztemnělé chodbě jsem pak zaslechla šepot. Podle hlasu jsem poznala manžela. Druhý hlas byl ženský a já nepochybovala, komu patří.

Rozsvítila jsem a vyčítavě hleděla na Marka a jeho společnici. Ta se ihned vydala na ústup, zatímco manžel jen stál, díval se do země a mlčel. Bylo mu jasné, že z tohohle se nevymluví.

Řekl mi, jak to bylo

Nepatřím k ženám, které by udělaly hned nějakou scénu. Mlčky jsme se vrátili do našeho pokoje. Marek se mi tam potom ke všemu přiznal. Byla to jeho bývalá známá z firmy, která tam sice dlouho nepracovala, ale stačilo to k tomu, aby spolu navázali krátký milenecký poměr.

Žena se snažila Marka přesvědčit, aby se kvůli ní se mnou rozvedl, on to ale odmítl a jejím odchodem z firmy vše skončilo. Odehrálo se to mezi nimi před dvěma roky. Osudná náhoda pak svedla nyní manžela i jeho milenku ve stejný termín na stejné místo.

Cítila jsem se raněná a ponížená, ale postupně jsem se přes to dokázala přenést. Dala jsem si na jednu misku vah vše, co jsme spolu prožili a na druhou to zklamání z tajného Markova dobrodružství. Jsme tedy spolu dál, i když ta někdejší důvěra už bude vždycky nahlodaná.

Tereza L. (57), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden