Moje šťastná hvězda

Na nemoc Maciuchové ani láska nestačila

Herečka ze seriálu Ulice Hana Maciuchová (†75) vždy rozdávala lidem radost, i když často sama trpěla.


Sama o sobě sice říkala, že je obyčejná holka z Moravy, pro většinu lidí však byla Hana Maciuchová (†75) dámou a vzácnou bytostí. Už když studovala na DAMU, objevila se v Divadle na Vinohradech, odkud už nikdy neodešla. Logicky tak začaly přicházet i filmové nabídky.


A během natáčení snímku První radost se seznámila s hercem Jiřím Adamírou (†67), který měl pověst sukničkáře. Přesto se do sebe zamilovali, i když si to herečka dlouho nechtěla připustit. Nakonec se kvůli ní rozvedl s manželkou a Maciuchová proutníka jednou provždy napravila. Kvůli ní se opravdu změnil.


Karel Valdauf (78). Po smrti Adamíry se objevovala ve společnosti se svým dobrým přítelem.

Konec velkého snu

Byl o téměř dvacet let starší a snad právě proto se dokázali obohatit. Jejich touha po dítěti však zůstala navždy nenaplněna. Po jedné operaci jí lékaři sdělili, že se s vlastním potomkem může nadobro rozloučit.

Herečka kvůli tomu podle všeho velmi strádala, byl to její sen. Jediné štěstí v neštěstí snad bylo, že se tuto zprávu dozvěděla přímo v nemocnici, a jelikož pak dostala vysoké horečky, doktoři jí okamžitě pomohli.

 Po jejím boku se Jiří Adamíra (+67) úplně změnil.

Ze smrti vinila lékaře

S Adamírou to však překonali stejně jako to, že ji nikdy nepožádal o ruku. Štěstí ale překazila zákeřná rakovina páteře, kterou Adamíra trpěl. Maciuchová stála při něm, bezmezně ho dál milovala, ale nestačilo to. Po jedné operaci přišly komplikace a legendární herec zemřel.

Herečka dokonce chvíli vinila lékaře z toho, že jeho smrt zavinili. Nakonec se s jeho odchodem smířila. Dlouho to pak vypadalo, že už si do srdce nikoho nepustí. Až přišel lékař Karel Valdauf (78), který u ní zůstal až do jejích posledních chvil.Sama herečka zemřela 26. ledna 2021 na následky rakoviny slinivky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden