Můj kousek štěstí

Na obličej hlavně jemně!

Chloupky v obličeji se asi nelíbí nikomu a mohou se objevit nejen kolem obočí a rtů či na bradě, ale i na tvářích nebo čele.

Zbavit se jich můžete různými způsoby. Je-li jich málo, stačí pinzeta, ačkoli vytržení může být bolestivé. Není to však jediná možnost.

Když pinzeta nestačí

Je-li chloupků více, zvolte raději jiný, šetrnější způsob. Vybrat si můžete například depilační krémy nebo pěny, které jsou vhodné pro depilaci větších ploch. Vyberte si takové, které mají zklidňující složení a jsou vhodné pro citlivou pokožku.

Naneste tenkou vrstvu přípravku na pokožku v oblasti, kterou chcete depilovat, a nechte ji asi 10 minut působit. Potom ji jednoduše smyjte vlažnou vodou.

Pinzeta zachytí i ty nejjemnější a nejmenší chloupky.

Jak na cukrovou pastu

Směs zahřejte na tělesnou teplotu, naneste na suchou pokožku a rozetřete ji proti směru růstu chloupků do tenké vrstvy. Nechte pár vteřin působit a pak rychle strhněte po směru růstu chloupků. Můžete také zkusit voskové pásky určené pro použití na obličej.

Ty se hodí na odstranění chloupků, dlouhých minimálně 3 milimetry. Pásek se aplikuje na suchou pokožku. Nahřejte ho několik vteřin v dlaních, pak přiložte voskovou stranou na pokožku a rychle strhněte proti směru růstu chloupků.

Následné ošetření

Po každé depilaci v obličeji, ať už jakýmkoli způsobem, nezapomeňte pokožku zklidnit. Naneste na ni zklidňující tonikum nebo pleťovou vodu, které pleť ochrání před podrážděním a zarudnutím. Pokud je vaše pokožka opravdu zarudlá, funguje nejlépe studený obklad, který podrážděné místo zklidní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden