Moje šťastná hvězda

Na tu pravou lásku si musela chvíli počkat

Moje šťastná hvězda

Budoucího manžela poznala herečka vlastně čirou náhodou. Nebýt kolegyně Aleny Vránové, možná by se jejich cesty ani nikdy nesešly.

Dáma do poslední chvíle, noblesní a zároveň přímočará, až z ní šel někdy strach. JAROSLAVA ADAMOVÁ (†87) ale byla hlavně milující manželkou a maminkou dvou synů.

K herectví se dostala Jaroslava Adamová (†87) přes poezii, protože už jako malá holčička nadšeně recitovala. Maminka ji v jejím koníčku podporovala a časem pochopila, že dcerka má talentu na rozdávání.

Logickou volbou se tedy pro budoucí velkou herečku stala pražská konzervatoř a už během studií se objevovala na předních scénách, včetně Národního divadla. A stihla si zahrát také s králem komiků Vlastou Burianem (†70).

Múza slavného režiséra

Nikdy nepatřila ke klasickým kráskám, její přitažlivost tkvěla v nádherném hlase, s nímž dokázala skvěle pracovat, a v hlubokých očích, které vyzařovaly nespornou inteligenci a vnitřní sílu, jíž byla Adamová pověstná. Už v 16 se rozhodla, že chce

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden