Moje sladké tajemství

Na zánět močových cest platí bylinky

Věděli jste, že záněty močových cest trápí až padesátkrát častěji ženy než muže? Může za to skutečnost, že ženy jsou díky anatomické stavbě svého těla k těmto chorobám mnohem náchylnější. Příznaky nepřehlédnete Příčinou tohoto poměrně častého onemocnění je nejen obyčejné prochladnutí, ale i různé bakterie, houby a viry.

Záněty se obvykle projevují pálením a řezáním, nucením na močení a krutou bolestí. Proto jejich příznaky obvykle nepřehlédnete. V prvních chvílích můžete použít osvědčené rodinné recepty, a pokusit se s tímto onemocněním vypořádat.

S léčbou začněte okamžitě

Pokud zánět podchytíte v počátku, bude vám možná stačit zvýšené množství přijatých tekutin a klidový režim, který doplníte bylinkovými přípravky a čaji. Když právě v tuto chvíli začnete s léčbou, ušetříte si spoustu dalších bolestí. Pro začátek si můžete dopřát takzvané suché teplo. Nahřejte v troubě polštářek plněný třešňovými peckami nebo pohankovými slupkami, a položte si ho na bolestivou oblast.

Buďte v klidu, nejlépe pod peřinou, a pijte hodně tekutin. Třeba čaj z přesličky rolní nebo z celíku zlatobýlu. Křen jako první pomoc Když nemoc zaútočí, pomůže i obyčejný křen. Ten je samozřejmě, jako přírodní antibiotikum, nejvíce účinný v syrové formě. Můžete si ho nastrouhat s jablkem, které zmírní jeho přirozenou ostrost, nebo si z něj udělat „křenové mléko“. Připravíte ho tak, že 1 lžíci nastrouhaného kořene křenu zalijete 3 dcl horkého mléka, necháte 15 minut vyluhovat, přecedíte a pijete po doušcích v průběhu celého dne.

Zánět nepodceňujte Pokud během několika málo dnů nedojde ke zlepšení, vyhledejte lékaře, který zahájí léčbu antibiotiky nebo chemoterapeutiky. Zánět močových cest se nevyplatí podceňovat. Mohl by postoupit až do ledvin.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden