Moje chvilka pohody

Na zažívací potíže platí byliny

Kdo trpí na zažívací potíže, ví, jak se rády často vracejí. Pokud není příčinou vážná nemoc, nádor nebo zánět, pak lepší výsledky v tišení těchto nepříjemných potíží klidně dosáhnete bylinnými čaji a přípravky. Navíc mají oproti lékům minimální nepříznivé vedlejší účinky.

Léčivé oleje

Například při sklonu k nadýmání a střevním kolikám je velmi účinný kmínový olej. Trochu ho vmasírujte do kůže kolem pupíku, překryjte hadříkem a na něj položte mírně teplou ohřívací láhev. Pokud neseženete kmínový olej, použijte meduňkový. Účinek posílíte anýzovým nebo fenyklovým čajem.

Lahodné čaje

Čaje jsou vhodné i na nevolnost a žaludeční potíže, nejlepší je stále ještě ten heřmánkový. Pomáhá také měsíček, zvláště pokud se na potížích podílí i slinivka. Další možností je příjemně chutnající čaj z lékořice, který rovněž zklidňuje žaludek.

Ulevující lněná semínka

Při opakovaných průjmech, zácpě a při dráždivém střevu uleví šlem z lněných semínek. Do půl litru vody namočte na noc 3 lžíce semen a ráno je ještě krátce povařte, sceďte a po doušcích pijte během dne. Průjem zmírňuje i mochna nátržník připravená jako čaj. Výtečné účinky má také 100% přírodní borůvková šťáva.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden