Moje chvilka pohody

Nabijte tělo znovu energií

Cítíte se unaveně, vyčerpaně, chybí vám energie? Pak vaše tělo potřebuje detox.

Detoxikace není pouze o hubnutí, ale o očištění a ozdravení. A hubnutí jako takové je příjemným vedlejším efektem Pokud navíc detox zařadíte do své životosprávy pravidelně, třeba dvakrát za rok, nehrozí vám ani jojo efekt.

Upravte jídelníček

Ten je potřeba sestavit z lehce stravitelných potravin, které mají dostatek vitaminů, vlákniny a nezatěžují organismus. Sezona nahrává červené řepě nebo třeba ořechům. Posnídat tak můžete bílý jogurt s vlašskými ořechy oslazený medem. Jezte každé 3 až 4 hodiny a nezapomínejte na svačiny.

Zásady pitného režimu

V průběhu detoxikace byste měla zvýšit příjem tekutin. Je to proto, aby sama očista těla probíhala správně a toxiny se mohly dobře odplavovat. Na jeden kilogram váhy byste měla vypít denně asi 40 ml vody. Kromě klasické pramenité vody jsou dobrou volbou bylinkové čaje a čerstvé ovocné či zeleninové šťávy.

Potravinové doplňky: ano nebo ne?

Odborníci doporučují užívat tyto doplňky až po celkové očistě, kdy jsou stěny a klky tenkého střeva dostatečně očištěny, prokrveny a připraveny na vstřebávání účinných látek do krevního oběhu.

Jak dlouho

Pokud to zvládnete, zkuste tři dny. Zpočátku se nedoporučuje déle, zvlášť pokud nejste na detoxikaci zvyklá.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden