Moje sladké tajemství

Načerpejte sílu v lázních Velichovky

Hledáte malé rodinné lázně, kde si budete moci v klidu užít svůj lázeňský nebo wellness pobyt? Lázně Velichovky jsou tím pravým místem. Najdete je blízko Jaroměře a specializují se na léčbu pohybového ústrojí.

Lázně Velichovky se nacházejí ve stejnojmenné obci ležící v okrese Náchod v blízkosti Jaroměře. Historie lázeňství ve Velichovkách se začala psát na konci 19. století.

Tehdejší majitelky velichovského panství, baronky Berta Bess Chrostin a Gabriela Spens Boden, věděly, že v blízkosti panství se nachází slatina, jejíž léčivé účinky poznaly při návštěvě Lázní Bělohrad.

Specifická léčivá slatina

Základní kámen v lázních Velichovky byl položen v roce 1897 a první lázeňská sezona byla úspěšně zahájena v roce 1898. Lázně Velichovky se specializují především na rehabilitaci pacientů s onemocněním pohybového ústrojí, pacientů po úrazech, před a po operacích kostí a kloubů, včetně kloubních náhrad.

K léčebným procedurám maximálně využívají zdejší velmi hustou slatinu, která je na našem území ojedinělá svým složením. Jde o kombinaci křídové slatinné zeminy, která se mísí s vodami z místních pramenů bohatými na uhličitan vápenatý a železo.

V roce 2007 byl ve Velichovkách otevřen také nový Institute Medical Wellness, který nabízí pestrou škálu wellness procedur a relaxačních programů pro tělo i mysl.

Regenerace celého těla

Základem léčby zůstává využití bohatých zásob slatiny. Je to učiněný balzám na tělo. Protepluje měkké i pevné tkáně, má protizánětlivé, analgetické a regenerační účinky, je tedy ideální pro léčbu pohybového ústrojí.

Mezi další procedury se zde řadí vodoléčba, elektroléčba, uhličité koupele, plynové injekce a další. Lázeňské procedury tak poskytnou komplexní péči o pohybový aparát, ať už v preventivní fázi či již v období po operaci.

Postcovidová léčba

Lázně nabízejí několik pobytových balíčků, vybere si opravdu každý. Můžete sem zajet nabrat síly na víkendový pobyt nebo zde absolvovat komplexní léčebný lázeňský pobyt. Jsou také ideální pro pacienty, kteří prodělali nemoc Covid-19.

Pro ty jsou zde připraveny procedury přímo na míru, například oxygenoterapie, což je léčba kyslíkem, masáž na vodním vyhřívaném lůžku hydrojet, či suchá uhličitá koupel, která posiluje obranyschopnost organismu. Ubytovat se můžete v jedné z krásných prvorepublikových vil: Vila Čechie, Vila Morava, Vila Slovenka a Vila Zátiší.

Masáží není nikdy dost

Jedním z důvodů, proč lidé jezdí do lázní, jsou léčivé masáže. Trpíte na bolesti hlavy? Můžete podstoupit antimigrénovou masáž. Jedná se o kombinaci reflexní masáže, klasické masáže a manipulační techniky.

Cílem je uvolnit zatuhlé svaly ,,ramenního pásu“, které mohou být příčinou nejen migrén, ale i dalších tělesných obtíží. Dále si můžete zajít na kosmetické masáže zaměřené na odstranění celulitidy, sportovní a rekondiční masáže se zaměřením na lymfatické cesty, na formování postavy.

Volný čas můžete v lázních využít mnoha způsoby. Lázně pro hosty organizují taneční večery, přednášky se známými osobnostmi nebo výtvarné činnosti, jógu a jiné aktivity.

Kulturním centrem lázní je nově zrekonstruovaný Dům pod Kaštany, kde se nachází kavárna, restaurace a prostor pro konání akcí. Pracovníci recepce vám také zapůjčí společenské hry, k dispozici jsou venkovní šachy, velké kuželky a posilovna.

Kam na výlet?

V okolí můžete navštívit zámek Kuks, pevnost Josefov, zámek Ratibořice, Náchod, Adršpašsko-teplické skalní město, hrad Pecku či přehradu Les Království. Pokud jste milovníky aktivního odpočinku, v obci se nachází sportovní resort, kde si můžete zahrát bowling, tenis a squash.

Hosté mohou také přímo z hotelové terasy sledovat rozlehlou oboru se zvěří, máte možnost ochutnat speciality z vlastních chovů: skotu Charollais či Přeštických prasátek. Krásy Královéhradeckého kraje máte na dosah.

Místní procedury

Masáž lávovými kameny

Lávové kameny mají silnou energetickou vibraci. Výborně akumulují teplo, dochází tak k regeneraci tkání. Masáž lávovými kameny zbavuje záda a klouby bolestí.

Vyrovnávají energii v těle, prohřívají ho a tím napomáhají detoxikaci organismu. Teplem, které uvolňují, pomáhají odstraňovat bloky, stimulují krevní oběh i lymfatický systém.

Perličkové koupele

Připravují se probubláváním vody o teplotě 37 stupňů Celsia vzduchem z roštu na dně vany, který je napojen na centrální tlakový zdroj. Bublinky stoupají rovnoměrně, dochází k jemnému masírování s následným uklidněním a relaxací. Procedura trvá zhruba 30 minut.

Lymfodrenáž na otoky

K lymfodrenáži je použit přístroj pro sekvenční tlakovou masáž Lymfoven. Přístroj se skládá z vlastního přístroje a drenážních návleků pro horní nebo dolní končetinu. Návleky jsou vícekomorové, aby umožnily drenáž celé končetiny.

Princip spočívá v postupném nafukování jednotlivých komor návleku dle zadaného programu. Pomáhá při cévní nedostatečnosti, chronické žilní nedostatečnosti, křečových žilách nebo žilní trombóze.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden