Moje sladké tajemství

Nachlazení? Zbavte se ho snadno a rychle!

Rýmu či kašel si na začátku podzimu uženete raz dva. Ráno je zima, odpoledne hřeje slunce a jeden neví, jak by se oblékl. A najednou vás začne bolet v krku, pálit v nose a je to tu. Vyzkoušejte pár triků našich babiček!

Zázvorový čaj

Ideální je si vyrobit zdravý sirup z čerstvého zázvoru, bio citronu a medu. Při nachlazení stačí dvě lžičky tohoto sirupu zalít teplým čajem. Pozor ale na správné pití zázvorového čaje. Ten se má pít v době, kdy je slunce nejvýše, tedy v poledne. Pijete čaj horký a po troškách? Chyba. Pít se má vlažný a najednou. A v kombinaci s medem se jedná o perfektní léčbu, která opravdu zabírá.

Cibulový sirup

Na kolečka nakrájíme ¼ kg cibule, pokapeme medem a napěchujeme do skleničky.

Druhý den slijeme šťávu a smícháme se šťávou vymačkanou ze ¼ kg strouhané mrkve, kterou jsme svařili, nechali vychladnout a přidali do ní 100 g hnědého cukru. Každou hodinu sníme jednu polévkovou lžíci.

Heřmánková inhalace

Hrst sušeného heřmánku přelijeme vařící vodou, přes hlavu přehodíme osušku, nakloníme se nad hrnec a vdechujeme páru. Poté je dobré ještě asi 30 minut zůstat v teple. Místo heřmánku můžeme použít několik kapek eukalyptového oleje.

Mátová mast

Při rýmě ji mažeme na prsa: Ve sklenici s 0,3 l vody necháme 2–3 týdny stát šest na jemno nasekaných mátových snítek a 2 hřebíčky. Pak přefiltrujeme přes jemný mul a jeden díl této tekutiny smícháme se třemi díly rozpuštěné vazelíny (0,2 l tekutiny, 6 ml vazelíny) a mast je hotová.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden