Můj kousek štěstí

Naďa Konvalinková - Muži na ní obdivovali půvab lesní víly

Můj kousek štěstí

Jako Maruška z pohádky Honza málem králem či Květuška z filmu Adéla ještě nevečeřela diváky zcela uchvátila líbezným úsměvem a krásou.

Nerada se dívá do minulosti, protože dětství nepovažuje za šťastné. Ne nadarmo se stala patronkou nadace Rozum a cit, pomáhající dětem z dětských domovů. Zažila rodinné drama, bohužel daleko horší, než bývá obvyklé.

„Když mi bylo deset let, rodiče se rozvedli. Ten rozchod byl tak bouřlivý, že mě a sestru dala sociálka do dětského domova. Dokonce jsme odsud utekly,“ vzpomíná na hrůzné období. „Po roce jsme připadly babičce z tatínkovy strany.

Maminka se vdala do Teplic a my ji vídaly o prázdninách.“ Přitom ještě když chodila do první či druhé třídy, vnímala domov jako klidný přístav.

Krásná jako víla

Pak se něco změnilo, maminka najednou kamsi odcházela, sestry netušily kam. Potom došlo ke strašné hádce. „Tatínek maminku zmlátil a já jsem viděla, jak ji v bezvědomí vytáhl za nohy z pokoje. Bála jsem se, že je mrtvá,“ vzpomíná Naďa Konvalinková. Následoval dramatický rozvod a  umístění holčiček do dětského domova, kde zažily šikanu.

Ostatní děti jim záviděly, že jezdí na víkendy domů, a tak je bily, braly jim jídlo, zavíraly je do

Zbývá vám 73% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden