Moje šťastná hvězda

Naďa Konvalinková: Ztratila víru v lásku

Promarnila velkou část svého života!

Přestože bývala NAĎA KONVALINKOVÁ (65) snem mnoha mužů a mohla si vybírat, snášela léta alkoholové excesy manžela OLDŘICHA KAISERA (61). Co za tím stálo? A vážně už mu odpustila? 

Ještě v dobách, kdy byli manželé, se v hereckých šatnách tradovaly historky o neuvěřitelných eskapádách Oldy Kaisera, které Naďa Konvalinková musela snášet. Jako například ta, když vzal na dovolenou jejich tehdy ještě nezletilou dceru KAROLÍNU (32), kterou se mu tam pochopitelně podařilo „ztratit“. Zábavné, dalo by se říci, jenže herečka těmto příhodám musela čelit téměř denně. Na všechno byla sama a Kaiserova záliba v alkoholu i nezodpovědnost se stupňovaly. „Bohužel jsem se nepoučila a vzala si člověka, který se nikdy neměl ženit,“ posteskla si po mnoha letech Naďa na adresu svého exmanžela. „To je člověk, jenž by měl žít sám, i když on žít sám neumí.“ Proč tedy zavčas z manželství neodešla se vztyčenou hlavou? Podle toho, jak mluví dnes, mají důvody kořeny už v jejím dětství. Kvůli tomu zřejmě neměla ani dostatek sebevědomí a odvahy.

Zatímco se opíjel, ona zajídala smutek
Když bylo herečce deset, její rodiče se rozváděli. Hádky a tahanice však byly tak bouřlivé, že ona i její sestra musely tehdy na rok do dětského domova. Tam Naďa na vlastní kůži okusila šikanu a strádání, které ji poznamenalo na celý život. „Někdy jsem si připadala jako hadr na podlahu,“ svěřila se herečka po letech. Chybělo jí přátelství a láska. Není proto divu, že když se seznámila se zábavným Oldou Kaiserem, který byl proslulý svým komediálním talentem, nedokázala mu odolat. Humor byl také to, co je spojovalo. „Je s ním velká legrace,“ přiznává Konvalinková. Oč byl ale Kaiser zábavnější na jevišti, o to strastiplnější s ním byl soukromý život. Zatímco on se propíjel k alkoholismu, ona smutek vydatně zajídala a přibírala. „Je to povaha, která bezpečí, jistotu a spolehnutí dát nemůže a neumí. Tenkrát jsem si to neuvědomovala,“ říká dnes o Kaiserovi herečka, která už prý ale exmanželovi všechny lumpárny odpustila. Kdyby však mohla vrátit čas, hodně by si prý manželství s Kaiserem rozmyslela. „Asi bych si vedle sebe představovala někoho, kdo by byl víc nade mnou. Někoho moudřejšího a laskavě chápajícího, než abych já byla pořád ta neuvěřitelně a nekonečně chápavá,“ přiznává Naďa, kterou mrzí nejvíc to, že se vztah podepsal i na dceři Karolíně, jež rovněž kvůli alkoholu skončila už několikrát v blázinci. Konvalinková od rozvodu štěstí na muže neměla a zdá se, že její důvěra v manželství vzala za své. Šuškalo se o jejím pětiletém vztahu se záhadným profesorem, ale to je také minulost a herečka je už dva roky opět sama. Potká ještě někdy muže, který jí navrátí důvěru v lásku? Nebo ji vzpomínky na nešťastné manželství budou navždy držet zpátky? To jsou otázky, které se honí hlavou řadě blízkých z okolí herečky. Všichni ale doufají, že na lásku a muže nezanevřela a že ji ještě štěstí někde čeká.

Kaiser je prý povaha, od které se jistota a bezpečí nedá očekávat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden