Můj kousek štěstí

Naďa Urbánková: Nebude-li zpívat, skončí pod mostem

Nad zpěvačkou Naďou Urbánkovou (76), která už není nejmladší, se vznáší strašidlo finanční tísně. V jejím věku a vzhledem ke komplikované chorobě, kterou má za sebou, by si už měla užívat zaslouženého odpočinku.

Umělkyně však veřejně prohlásila, že si nemůže žádný odpočinek dovolit. Přiznala, že bere důchod zhruba jedenáct tisíc korun. Přivydělává si zpíváním a ještě má show v rádiu. Z toho už dokáže i něco málo ušetřit.

Domnívá se však, že kdyby nepracovala a jen, jak se říká, krmila v parku holuby, skončila by jako bezdomovec. Přitom nežije v Praze, kde je draho, ale na Vysočině, a podle svého názoru velice skromně. Eventuální půjčka nepřichází v úvahu, žádná banka by jí pravděpodobně nepůjčila.

Léta totiž splácela mnohamilionové dluhy za bývalého manžela, se kterým si společně koupili sanatorium na jihu Čech. Firma skončila v konkurzu, manžel utekl a Urbánková měla ještě donedávna za zády exekutory.

Z půjček a exekutorů má proto značné obavy. Zažila si své a jen čeká, kdy zas dostane dopis od soudu nebo z banky. Jenže nervovat by se neměla. Prodělala rakovinu a potřebuje klid. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden