Můj kousek štěstí

Naďa Urbánková - Sexy dáma v brýlích

Můj kousek štěstí

Její otec Emil Balabán pocházel z malé vesničky z Podkarpatské Rusi, a když skončila 1. světová válka, vydal se do Evropy. V podkrkonošské Nové Pace se zamiloval do krásné Češky, vzal si ji a měl s ní tři dcery. Všichni pak žili ve vesnici Borovnička, kde místní učitel malou Naďu (79) učil na housle. Otec záhy onemocněl a šel do invalidního důchodu. Jednou, to bylo Nadě 9 let, ji zavolal, ať jde za ním na půdu. Tam si dceru posadil na klín zády k sobě a znásilnil ji. Naďa tehdy vůbec nechápala co se děje, začala plakat a křičet. To ho vyděsilo, pustil ji, a když začala utíkat, řval na ni, že ji zabije, jestli to někomu řekne. Krátce nato, po únorovém puči v roce 1948 zemřel na selhání srdce. Co se vlastně tenkrát stalo si Naďa uvědomila až v dospívání.

Nadina volba

Když dokončila základní vzdělání, na přání maminky se přihlásila ke studiu na Vyšší zdravotnické škole v Trutnově. V roce 1957 se pak stala diplomovanou zdravotní sestrou, ale v oboru pracovala pouhé dva roky. Mnohem bližší jí byla pěvecká a herecká profese. Přihlásila se do

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden