Můj čas na kafíčko

Nadávaná holoubátka s tymiánem

Suroviny na 2 porce:

2 holoubat (220 g/ks)

0,2 l kuřecího vývaru

sůl, pepř

tymián

50 g másla

1 rohlík

1 vejce

muškátový oříšek

Postup:

Rohlík nakrájíme na kostičky, smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Osolíme, opepříme. Holoubata očistíme, osolíme a uvnitř naplníme nádivkou. Konce stehen holoubat svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení.

Holoubata zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud nejsou holoubátka měkká (cca 60 minut) a ke konci – na asi 15 minut odkryté – a průběžně přeléváme výpekem, aby měla zlatavou barvu.

Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden