Nadávaná holoubátka s tymiánem

Suroviny na 2 porce:

2 holoubat (220 g/ks)

0,2 l kuřecího vývaru

sůl, pepř

tymián

50 g másla

1 rohlík

1 vejce

muškátový oříšek

Postup:

Rohlík nakrájíme na kostičky, smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Osolíme, opepříme. Holoubata očistíme, osolíme a uvnitř naplníme nádivkou. Konce stehen holoubat svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení.

Holoubata zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud nejsou holoubátka měkká (cca 60 minut) a ke konci – na asi 15 minut odkryté – a průběžně přeléváme výpekem, aby měla zlatavou barvu.

Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).

reklama
reklama

Komentáře