Nadívané brambory

Zapečené velké brambory s lahodnou houbovou náplní a posypané sýrem jsou vynikající teplou večeří.

Suroviny na 4 porce - 8 velkých brambor - 100 g anglické slaniny - 150 g lesních hub - 1 snítka rozmarýnu - 2 lžíce slunečnicového oleje - 100 g tvrdého sýra (eidam, čedar) - sůl, pepř

Postup

1. Brambory ve slupce vařte v osolené vodě 12 až 15 minut, do poloměkka. Pak je sceďte.

2. Slaninu nakrájejte na malé kousky. Dejte ji do pánve a opékejte na mírném plameni, dokud nepustí tuk. Pak přidejte nasekaný rozmarýn. Po chvilce do pánve přidejte očištěné a na malé plátky nakrájené hříbky a restujte asi 5 minut.

3. Předvařené brambory podélně rozřízněte a trochu vydlabejte. Vydlabanou směs smíchejte s houbami a slaninou, osolte a opepřete. Vzniklou hmotou naplňte brambory. Naskládejte je na plech vymazaný olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut. Pak je posypte nastrouhaným sýrem a pečte ještě 5 minut.

4. Brambory podávejte teplé ozdobené bylinkami.

reklama
reklama

Komentáře