Nadívané řízky slaninou a vejcem

Velké oblibě se ve městě i na venkově těšily nadívané vepřové řízky, které patřily výlučně na nedělní stůl

Ingredience

1 kg vepřového masa, 8 plátků anglické slaniny, 8 natvrdo vařených vajec, 200 g hladké mouky, tuk na smažení, 1 cibule, 200 ml vývaru, ½ lžičky kmínu, sůl

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, mírně nasolíme a na každý řízek položíme plátek anglické slaniny a natvrdo vařené oloupané vejce. Řízek zabalíme a svážeme nití.  Následně ještě obalíme v hladké mouce, zprudka opečeme v tuku dočervena a hned vyndáme na talíř. Do tuku přidáme najemno nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme kmín a do omáčky vložíme řízky. Dusíme 15 minut. Před podáváním zbavíme řízky nití, omáčku přecedíme a můžeme podávat s vařenými brambory.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama