Nadívaný pstruh

Suroviny na 4 porce:

4 pstruzi

bazalka

200 g loupaných rajčat

2 cibule

100 g žampionů

2 citrony

olej

4 silnější plátky parmské šunky

2 lžíce másla

2 lžičky plnotučné hořčice

olej, sůl

Postup:

Pstruhy opláchneme a osušíme, pokapeme citronem a osolíme, rajčata rozmixujeme s nasekanou cibulí, bazalkou a hořčicí.
Žampiony drobně nakrájíme a orestujeme na másle, smícháme s rajčatovou pastou, osolíme. Do vnitřku ryby vložíme kapsu z přehnutého plátku šunky, tu pak naplníme směsí a uzavřeme druhou půlkou plátku šunky. Dobře zatlačíme do břicha a urovnáme. Pstruhy grilujeme doměkka, potíráme olejem. Podáváme s novými bramborami, sypanými petrželkou a se zeleninovou oblohou.

Extratip: Náplň můžeme upravit podle vlastní chuti – například místo žampionů přidáme směs hrášku a kukuřice, eventuálně ji zahustíme míchanými vajíčky.

reklama
reklama

Komentáře