Moje sladké tajemství

Nádivka s kopřivami

Suroviny:


  • 500 g uzené vepřové krkovice

  • 8 rohlíků z předešlého dne

  • 8 vajec

  • 250 ml smetany na šlehání

  • 200–400 g lístků mladých kopřiv

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 1 lžíce čerstvých lístků majoránky

  • 1 svazek pažitky

  • sůl a čerstvě mletý pepř

  • 1 lžíce sušených bylin (majoránky, tymiánu, saturejky)

  • 2 lžíce rozpuštěného másla či sádla

  • máslo či sádlo na vymazání formy


Postup:

Uzené maso uvaříme ve vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Rohlíky pokrájíme na středně velké kostky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmícháme ve smetaně, z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Rohlíky dáme do mísy, přilijeme smetanu se žloutky a přidáme maso. Kopřivy důkladně opereme, krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Potom listy nasekáme na menší kousky a také přisypeme do mísy.

Směs promícháme a ochutíme cibulí, česnekem, čerstvou majoránkou a pažitkou, solí, pepřem a sušenými bylinkami. Pak vmícháme rozpuštěné máslo či sádlo a vyšlehaný sníh.

Připravenou směs přesuneme do vymazané chlebíčkové formy, povrch uhladíme a pečeme při 180 °C asi 50 minut. Hotovou nádivku vyklopíme a nakrájíme na plátky. Chutná teplá i za studena.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden