Nádivka s kopřivami a špenátem

Příprava: 60 min Cena za 1 porci: 23 Kč

Suroviny na 4–6 porcí:

280 g tous. chleba
sůl
400 ml mléka
1 lž. sádla
400 g uz. krkovice
6 vajec
1 šalotka
3 lž. majonézy
100 g mladých kopřiv
100 g baby špenátu
pepř
muškát. oříšek
olej
hrst plát. mandlí

Postup: 


Toustový chleba nakrájíme na kostičky, dáme na asi 5 minut sušit do trouby na 200 °C. V míse ho zalijeme mlékem. Uzenou krkovici nakrájíme na kostičky. Na na pánvi opečeme krkovici. Na druhé pánvi zahřejeme olej a orestujeme nakrájenou šalotku. Přidáme nakrájené kopřivy a špenát. Žloutky smícháme s majonézou, solí, oříškem a pepřem.

Přidáme k chlebu s krkovicí a „zeleninou“. Bílky vyšleháme do sněhu, který zapracujeme k toustovému chlebu. Formu na nádivku vymažeme máslem a těsto do ní přendáme. Přidáme vařené vejce. Posypeme mandlemi, vložíme do trouby a pečeme 30 minut.

reklama
reklama

Komentáře