Moje sladké tajemství

Nádivka s kopřivami a uzeným masem

Suroviny:

1 špetka soli

3 vejce

0,5 l mléka

1 lžička majoránky

1 cibule

3 hrsti kopřiv

1 špetka pepře

1 lžička muškátového oříšku

300 g uzeného masa

10 ks starých rohlíků

Postup:

Den staré rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka asi na 15 minut, poté mléko vymačkáme.

Přidáme uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso, cibuli nasekanou nadrobno, rozšlehaná celá vejce, sůl, pepř, majoránku, trochu muškátového oříšku a nadrobno nasekanou hrst spařených mladých kopřiv.

Směs přendáme do pekáčku, silikonové formy na bábovku nebo do vymazané zapékací mísy a pečeme cca na 180 °C do zlatohněda.

Upečenou velikonoční nádivku s uzeným masem a kopřivami můžeme zkontrolovat klasickým způsobem, píchnutím špejlí, která musí zůstat čistá. Nádivka je dobrá za studena i za tepla.

Tip!

Proč jsou v tradiční nádivce kopřivy? Na jaře dodají zimou oslabenému tělu minerály a stopové prvky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden